Kajenský pepř

 
 
 
 
 

 

 

Co říká na účinky Jillian Michaels

 
 
 

Hlavní léčivé vlastnosti kajenského pepře pochází ze složky, která se nazývá capsaicin. Je to ingredience, která dodává paprikám onu pálivost. Papriky všeobecně obsahují od 0- do 1,5% capsaicinu. A podle toho se měří papriky na stupně pálivosti.

 Capsaicin nejenom dodává paprice pálivost, ale také snižuje soudružnost krevních destiček a odstraňuje bolest. Dalšími složkami jsou vitamin E a vitamin C a karotenoidy.

 

Vaše tělo přeměňuje kalorie na co jíte a pijete na energii - to se nazývá metabolismus. Když budete jíst kořeněná jídla, jako je například kajenský pepř, stoupá výroba tepla vašeho těla, která může vést k  zvýšení vašeho metabolismu, poukazuje na University of Maryland Medical Center. Nicméně, pokud budete konzumovat více kalorií, než spálíte denně, budete stále přibývají na váze, i když jíte cayenne peppers. Chcete-li zhubnout s kořeněnými jídly, ujistěte se, že budete jíst méně kalorií, než spálíte denně spolu s přidáním trochu kajenského pepře do vašich jídel a občerstvení. 

 

Neexistuje jiná bylina, která pomáhá, aby vám krev proudila rychleji, než kajenský pepř. Kajenský pepř rozhýbe vaši krev. Když se lidé ptají Mudr. Schultze: „Jakých je deset nejdůležitějších bylin, které bychom měli mít doma?“ Odpovídá jim: „Na prvním místě je kajenský pepř, protože způsobí, že těch devět dalších bude efektivněji fungovat.“

Kajenský pepř je nejlepší známý stimulant pro cirkulaci krve. Můžete užívat jakékoliv jiné byliny a preparáty, ale pokud máte špatnou cirkulaci do vašich jater, nic vám to nepomůže. Kajenský pepř zvýší cirkulaci vaší krve okamžitě během několika sekund lépe, než jakákoliv jiná bylinka.

Když máte něco nemocného, často je tato oblast nedostatečně prokrvována. Krev přináší živiny a uzdravující komponenty bylin a jiných léčiv. Krev také vymývá a odnáší pryč odpadní látky. Kajenský pepř se procpe přes všechny zablokované cévy a vlásečnice, aby se dostal do postižené oblasti, a bere s sebou všechny minerály a vitamíny, které sníte a všechny ty důležité léčivé složky bylin, které užíváte.

 

 

Kajenský pepř se již léta používá pro své léčivé schopnosti. Obsahuje i další vitamíny, jako vitamin A, C a dokonce i B komplex, vápník a draslík a tudíž je velkým pomocníkem pro trávicí systém a funguje jako katalyzátor. Zvyšuje účinek dalších potravin a bylin, které se spolu s ním užijí. Je velmi léčivý i pro srdce a oběhový systém. Studie ukazují, že kajenský pepř dokáže přetvořit tkáně v žaludku a peristaltiku v tenkém střevu.

 

Již dlouhá staletí ho přírodní lékaři používají pro léčbu bolesti žaludku, křečí, plynatosti, křečových žil, alergií a zácpě. Jedna z nejúžasnějších léčivých schopností kajenského pepře je skutečnost, že byl už nesčetněkrát použit znovu a znovu pro úlevu srdečního infarktu:

 

Upozornění 

I když má capsaicin v kajenském pepřimají mnoho zdravotních výhod, příliš mnoho může být nebezpečné pro vaše zdraví, podle. Přejídání papriky s vysokým obsahem kapsaicinu může způsobit průjem, kožní vyrážky a jiné škodlivé vedlejší účinky.Špetka kajenského pepře na vašich jídel a občerstvení je v pořádku, tak dlouho, jak chcete. Takže všeho s mírou.